Breakdance

Breakdance

Breakdance: de coolste moves op de vetste beats. Kijk in ons rooster voor de lestijden!

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying is ontstaan eind 1970-er jaren in de zwarte achterstandswijken (voornamelijk 'The Bronx') van New York. Dj’s begonnen in die tijd draaitafels en een mixer te gebruiken om een break, het meest ritmische deel in een nummer, eindeloos door te laten draaien.

Breakdance is ontstaan door samenkomst van verschillende culturen, namelijk de afrikaanse (afrikaanse dans en Jazz), aziatische (kung-fu) en zuid amerikaanse (mambo, salsa).  De multiculturele achtergrond zie je ook terug in de zeer diverse muziekstijlen waar op gedanst word: Funk, Breakbeat, Electro, Rock, Salsa/ latin beats. Breakdance is 1 van de 4 elementen van hiphop waartoe ook Rap, Graffiti en DJ'ing behoren.

Direct inschrijven?

Kies een cursus die binnenkort start:

Kies aantal lessen:

Eerst een proefles doen?

Dat kan! Kom meedoen op:

Samen dansen is nog leuker! Deel deze pagina met je vrienden en neem ze mee!

Deze cursus wordt gegeven door Haico, Ruben of Mercy

Afgestudeerd als master of contemporary choreography. Als B-boy begon Haico op straat en richtte al snel zijn eigen crew (Ill Skill Squad) op, die inmiddels landelijke bekendheid geniet. Gepassioneerd docent met een prettige geleidelijke structuur om je de stijl echt te leren, je grenzen op te zoeken en ze te verleggen. 

Ruben is een explosieve & expressieve freestyle artiest gespecialiseerd in de streetstyles (Hiphop, Breakdance, Locking, House). De pure originele vorm & traditionele basis technieken van de streetstyles vind Chi een van de belangrijkste fundamenten. "Without roots a flower can't grow."

Mercy is een docent met inmiddels ruim tien jaar dans- en leservaring in breakdance. Hij is begonnen op de straat en gekomen tot aan cypheren met de bekendste bboy(s) crews. Naast de basis en vette moves leer je ook je eigen breakdance stijl te ontwikkelen. Creativiteit, hard trainen en samen veel lol hebben, zorgen voor een supertoffe les. 

 

Video's

Beoordeling: 4 van 5 op basis van 9 beoordelingen.