Breakdance

Breakdance

Breakdance: de coolste moves op de vetste beats. Kijk in ons rooster voor de lestijden!

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying is ontstaan eind 1970-er jaren in de zwarte achterstandswijken (voornamelijk 'The Bronx') van New York. Dj’s begonnen in die tijd draaitafels en een mixer te gebruiken om een break, het meest ritmische deel in een nummer, eindeloos door te laten draaien.

Breakdance is ontstaan door samenkomst van verschillende culturen, namelijk de afrikaanse (afrikaanse dans en Jazz), aziatische (kung-fu) en zuid amerikaanse (mambo, salsa).  De multiculturele achtergrond zie je ook terug in de zeer diverse muziekstijlen waar op gedanst word: Funk, Breakbeat, Electro, Rock, Salsa/ latin beats. Breakdance is 1 van de 4 elementen van hiphop waartoe ook Rap, Graffiti en DJ'ing behoren.

Direct Inschrijven?

Lopende cursussen:

Kies aantal lessen:

Eerst een proefles doen?

Je kunt altijd een proefles komen meedoen. Bel even naar 026 3511 211 of e-mail naar info@dansenbijversteegh.nl om te overleggen wat een handige dag en tijd is.

Samen dansen is nog leuker! Deel deze pagina met je vrienden en neem ze mee!

Deze cursus wordt gegeven door Marina

Marina, Bgirl Mess (uit Rusland), is één van de beste bgirls ter wereld, drie keer stond ze in de finale van de wereldkampioenschappen en ze werd meerdere keren Europees kampioen. Marina is een auto-didact, bij gebrek aan leraren in Rusland. Daar komt haar passie vandaan leerlingen naar een hoger niveau te brengen; haar trainingen zijn strikt en zeer effectief!

 

Video's

Beoordeling: 4 van 5 op basis van 9 beoordelingen.