Hiphop

Hiphop

Hip Hop is meer dan dans of muziek, het is een beweging: een cultuur. Het is ontstaan in de ghettos van New York, in de jaren 70.

Het barst van zelfvertrouwen, lef en dynamische bewegingen! In tegenstelling tot de klassiekere dansvormen die hoog in het lijf zitten zit Hip Hop laag in je body, vanwege de roots in de Afrikaanse dans. Net zoals Afrikaanse dans hoort Hip Hop vol overgave te worden gedanst, een ruwe vorm van expressie. Woede, uitzinnige blijheid, verdriet; vloeiend en staccato.

We dansen op eigentijdse beats, raps en ritmes. Het gaat niet zozeer om de precisie van de bewegingen, maar om jouw eigen invulling en het gevoel dat je erin stopt. Als het maar overtuigt! De geboortedag van Hip Hop is 12 november 1974. Wat maak jij ervan in de 21ste eeuw?

Locking, het vastzetten van bewegingen, is een dansstijl begonnen in Amerika (West kust) in de jaren 70. Locking is ontstaan uit een beweging genaamd "The Lock" die ene Don Campbell bij toeval bedacht, vanuit "The Lock" zijn er meerdere bewegingen ontstaan die vaak overdreven worden gedanst. Locking word gedanst op funk muziek en is bekend geworden door TV programma's als "Soul Train".

Bij de freestyle class leer je te improviseren in de streetdance stijlen maar voornamelijk in Hiphop dance. Je leert de basis & foundations van deze stijl en gaat daarmee zelf creatief aan de slag en de bedoeling is dat je zo een eigen stijl creëert. Techniek, flows, grooves,  grondwerk, concepten, muzikaliteit, creativiteit & meer zijn onderdeel van de freestyle les.

Kijk bij onze Streetstyles cursussen voor de ingeplande lessen.

Direct Inschrijven?

Er is op dit moment nog geen cursus ingepland. Bel naar 026 3511 211 of e-mail naar info@dansenbijversteegh.nl voor meer informatie.

Eerst een proefles doen?

Je kunt altijd een proefles komen meedoen. Bel even naar 026 3511 211 of e-mail naar info@dansenbijversteegh.nl om te overleggen wat een handige dag en tijd is.

Samen dansen is nog leuker! Deel deze pagina met je vrienden en neem ze mee!

Deze cursus wordt gegeven door

Bekijk Hiphop video's:

U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud weer te geven.
Afbeelding niet gevonden.
Beoordeling: 4 van 5 op basis van 7 beoordelingen.