Streetstyle/streetdance

Streetstyle/streetdance

Lekker sportief en superfun! Dansen zoals jouw favoriete popster moved. Streetstyle/streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die ontstaan zijn op straat, in clubs en op middelbare scholen.

Het is ontstaan begin jaren ’80 in New York: vooral in de achterbuurten werd veel op straat gedanst, gekleed in makkelijk zittende “baggy clothes”. In europa brak streetdance eind jaren ’90 door en had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s, rappers, scratchers etc.

Veel bewegingen zijn gericht op wat je ziet in videoclips, daardoor staat Streetstyle/streetdance sterk onder invloed van diverse stromingen en verandert de stijl continu. Streetdance is “bouncen op de beat” en wordt vooral gedanst op hiphop en r&b muziek.

Locking, het vastzetten van bewegingen, is een dansstijl begonnen in Amerika (West kust) in de jaren 70. Locking is ontstaan uit een beweging genaamd "The Lock" die ene Don Campbell bij toeval bedacht, vanuit "The Lock" zijn er meerdere bewegingen ontstaan die vaak overdreven worden gedanst. Locking word gedanst op funk muziek en is bekend geworden door TV programma's als "Soul Train".

Clipdance: Altijd al willen leren dansen zoals Beyoncé, Justin Bieber of Bruno Mars? Dit is je kans!
Tijdens deze lessen leert Stacey je de moves uit bekende videoclips.

Direct inschrijven?

Kies een cursus die binnenkort start:

Kies aantal lessen:

Eerst een proefles doen?

Je kunt altijd een proefles komen meedoen. Bel even naar 026 3511 211 of e-mail naar info@dansenbijversteegh.nl om te overleggen wat een handige dag en tijd is.

Samen dansen is nog leuker! Deel deze pagina met je vrienden en neem ze mee!

Deze cursus wordt gegeven door Deborah, Demi of Stacey

Deborah: Heeft de Urban opleiding gedaan. Al sinds jonge leeftijd een grote passie voor dans. Geeft die passie graag door tijdens haar lessen.

Demi heeft na MBO ook nog een HBO opleiding dans gedaan. Ze is een pittige, stoere meid en geeft ook zo les; vol passie en vuur laat ze je keihard werken.

Stacey: Energiek, vol passie en genieten, dat is wat Stacey kenmerkt. Naast haar MBO dansopleiding  is ze door gaan studeren op ArtEZ. De kennis die zij heeft opgedaan deelt ze graag in haar lessen, zodat je naast alle dansplezier ook echt kan leren. 

Bekijk Streetstyle/streetdance video's

U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud weer te geven.
U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud weer te geven.
Beoordeling: 5 van 5 op basis van 3 beoordelingen.