Argentijnse tango

Argentijnse tango

Leer Argentijnse tango op authentieke muziek op een ontspannen manier. Iedereen leert op zijn eigen niveau beheersing, balans en beweging. Tango zoals tango bedoeld is, een pure samensmelting van muziek en beweging.

Begin jaren 90 werd in Buenos Aires, in de Milongas (danssalons), behalve tango ook cumbia, rock 'n roll en swing gedanst. De lucht die je inademde was een blend van wijn, tabak en parfum. Dansen hoorde er in het weekend gewoon bij, samen met vrienden, geliefden en familie. In die salons heeft een nieuwe generatie de oude maestros van de tango omarmd en nieuw leven ingeblazen met moderne invloeden: de 'Tango Salon' zoals je hem bij ons leert.

De lessen worden gegeven door Peter Rombouts.

In de Argentijnse tango gaat het om passie, verleiding, leiden en volgen en improvisatie. In de lessen voor beginners leer je een aantal basisbewegingen zodat je direct de dansvloer op kunt. Tevens leggen we de basis voor het kunnen improviseren. De Argentijnse tango is aan het einde van de 19e eeuw (1880 - 1900) ontstaan in de sloppen en buitenwijken van Buenos Aires en in Montevideo (Uruguay). De tango ontstond uit een mengeling van Europese en Afrikaanse muziek- en dansstijlen. Later is in Europa de Argentijnse Tango ‘netjes’ gemaakt wat heeft geleid tot de ballroom tango. Ontdek in de lessen de overeenkomsten en de verschillen!

De lessen van anderhalf uur (incl. een korte pauze) zijn twee keer in de maand op de eerste en derde zondag. Vanaf september 2019 zijn er 8 tot de kerstvakantie en 20 tot de zomervakantie.

Direct Inschrijven?

Lopende cursussen:

Kies aantal lessen:

Eerst een proefles doen?

Je kunt altijd een proefles komen meedoen. Bel even naar 026 3511 211 of e-mail naar info@dansenbijversteegh.nl om te overleggen wat een handige dag en tijd is.

Samen dansen is nog leuker! Deel deze pagina met je vrienden en neem ze mee!

Deze cursus wordt gegeven door Peter

Voordat Peter zijn hart verloor aan de Argentijnse tango en cultuur hield hij zich bezig met ballroom & latin. Met de bagage van beide dansvakken is hij in staat een ieder mee te voeren in zijn passie.

Bekijk Argentijnse tango video's: