Lindy hop, Swing & Blues

Lindy hop, Swing & Blues

De revival van American Swing (ook wel Lindy Hop genoemd) heeft vanuit Amerika nu ook Arnhem bereikt. Het is een combinatie van de Charleston en Tapdance en is ontstaan in het Amerika van de jaren twintig.

De enorme vrijheid en het vrolijke karakter van deze dans waren bepalend voor het grote succes van toen. In de grote danszalen van Harlem, zoals de Savoy-ballroom, ontsnapte men op muziek van Count Basie, Duke Ellington, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald aan de sleur van het dagelijks leven.

Direct Inschrijven?

Lopende cursussen:

Kies aantal lessen:

Eerst een proefles doen?

Je kunt altijd een proefles komen meedoen. Bel even naar 026 3511 211 of e-mail naar info@dansenbijversteegh.nl om te overleggen wat een handige dag en tijd is.

Samen dansen is nog leuker! Deel deze pagina met je vrienden en neem ze mee!

Deze cursus wordt gegeven door Ivo of Renske

Ivo heeft een grote passie voor Lindy Hop en ballroom/latin Als 13 jarig jongetje begon hij met dansen bij Dansen bij Versteegh. Al snel stond hij 7 dagen in de week op de dansvloer en inmiddels is Ivo al jarenlang een leuke, gezellige en gedegen docent en fijne collega!

Renske heeft een groot dans-hart :). Lindy hop, swing, blues, jazz-solo en veel meer! De lessen van Renske zijn vol passie én met oog voor wat jij nodig hebt!

 

Bekijk Lindy hop video's:

Beoordeling: 4 van 5 op basis van 7 beoordelingen.