Danstheater zeer geslaagd!


Opvallend danstheater rond Velperweg trekt veel bekijks

Afgelopen zaterdag en zondag keken veel bewoners en passanten rond de Velperweg en Molenbeke in Arnhem hun ogen uit: twee dagen lang doken op verschillende plaatsen dansers op in het straatbeeld en trokken grote groepen bezoekers langs vier verschillende locaties aan de Velperweg en in Molenbeke voor het uitverkochte theater event “Les Mots de la Danse” van Versteegh Dance Masters.

 

De bezoekers van het event wachtte geen traditioneel theaterbezoek maar in plaats daarvan een wandeling langs vier verschillende locaties en een aantal verrassingsacts onderweg. Tussen de industriële betonnen verdiepingen van het ING gebouw aan de Velperweg vertoonden breakdancers en hiphoppers tussen de 8 en 16 jaar hun moves, terwijl in Molenbeke bezoekers door het park geleid werden door moderne dans, lindyhop, streetstyles en een speciale Weense wals choreografie. Robbers & van den Hoogen stelde de bijzondere wijnkelders open voor dit evenement en bood daarmee een uniek podium aan flamenco en jazzdance. Ondertussen was het in dansschool Versteegh Dance Masters de beurt aan peuters, kleuters, salsa en stuitte je onderweg zomaar op een groep popping of zumba dansers.

 

Dit vernieuwende concept bleek een grote logistieke uitdaging: “Als je bedenkt dat we in twee dagen tijd meer dan 500 bezoekers in verschillende groepen langs 25 optredens op 4 locaties leiden, uitgevoerd door 180 van onze leerlingen dan kun je je voorstellen dat dat een behoorlijke operatie is”, vertelt Romée de Weerd, eigenaar van Versteegh Dance Masters. “En dan zijn er ook nog dansers die op 2 of 3 verschillende locaties optreden en zich tijdens het event op de fiets tussen locaties verplaatsen. Alles moet kloppen: een gedegen voorbereiding, planning en timing zijn cruciaal. Dat het gelukt is om dansers en publiek hierbij naar unieke locaties te brengen die normaal niet opengesteld zijn maakt het extra bijzonder.”

 

Haico van Dijk, breakdance choreograaf en docent, is niet verbaasd door alle uitgesproken positieve reacties van bezoekers en de stroom aan foto’s en filmpjes van het event op sociale media: “Je ziet een duidelijke ontwikkeling dat mensen steeds meer prikkels willen en dat is precies wat we neergezet hebben met dit event. Het is niet een avond stil zitten in een theater maar een actieve en sociale happening waarbij je op onverwachte plekken en momenten verrast en verwonderd wordt.”

 

Fotografie: Foto & Film Peter Venema

ga terug naar de overzichtspagina

Fotografie: Foto & film Peter Venema