UITboulevard Arnhem


UITboulevard is een gratis jaarlijks terugkerend festival waarin culturele partijen uit Gelderland twee dagen lang hun parels aan het publiek tonen middels een podiumprogramma en een culturele markt waarin alle kunstdisciplines vertegenwoordigd zijn.

De UITboulevard gaat op zaterdag 30 augustus om 16.00 uur van start met theater, muziek, dans, beeldende kunst, literatuur, mode, film en cabaret in een afwisselend programma voor jong en oud. 
Op 31 augustus begint de culturele markt om 13.00 uur met verschillende optredens. Je proeft hier van het nieuwe seizoen en meer dan 100 artiesten, kunstenaars, musea, theaters en gezelschappen presenteren zich middels optredens, workshops, demonstraties, shows en previews rond de Lauwersgracht. Er is zelfs een monstertrucks van Monsterjam XXL te bewonderen. Alles is gratis.

Programma zaterdag 30 augustus
Op zaterdag 30 augustus een wereldmuziekprogramma met flamenco gitaar duo Gin & Tonic, Bandera Latina, Tata Mirando zigeuner Orkest en Charivari Trio. Cabaret van het Posttheater met Belgisch cabaretier Arnout van den Bossche en een totaalprogramma van Arnhems Talent. Verder zijn er theatersportwedstrijd met Arnhemse meisjes, jamsession, breakdancebattles, workshops en dansen op muziek van een DJ. Binnen draait een filmprogramma van Focus Filmtheater en de avond wordt afgesloten met het Geluid van Arnhem en een speciaal concert van Het Gelders Orkest met Wende waarin ze hun 125verjaardag in de open lucht vieren.

Programma zondag 31 augustus
Op zondag 31 augustus een popmuziekprogramma met Arnhemse band Liwets eye, Singer songwriter Zac Chapman, Winnaar van de Young Talent Stage Park Open & Winnaar van de Park Open publieksprijs, Arnhemse Singer Songwriter Miriam Mozsco en Texaans gitaarduo WhiskeyDick & Pinkus. Cabaret wordt door het Posttheater verzorgd met Eric Beekes, Op Sterk Water Stand-up comedy en Pieter Jouke. Afsluiters van de avond zijn Jett Rebel & Kensington.

Evenementen UITboulevard weekend
Op het Land van de Markt showen Arnhemse winkels hun najaarscollectie op de Catwalk. Tijdens Smaakvol Gelderland, te vinden op het Gele Rijdersplein, kunnen bezoekers hun smaakpapillen de kost geven.

>>zaterdag 30 augustus 16.00-23.00 uur. In en rond Musis Sacrum/ Schouwburg Arnhem (afterparty in Mahler)

>>zondag 31 augustus 13.00-23.00 uur. In en rond Musis Sacrum/ Schouwburg Arnhem

>>Het volledige programma is te vinden op www.uitboulevard.nl

 

ga terug naar de overzichtspagina

Afbeelding niet gevonden.Afbeelding niet gevonden.